Klicka här för att komma till vår Facebook-sida!
Klicka här för att komma till vår engelska hemsida!

Sjunde sinnet - Varmt välkommen till overkligheten!


Teos gudföräldrar

 

Serien är skapad av bröderna Hägglund, som kommer från det hittills oupptäckta turistparadiset Trehörningsjö mitt i den norrländska ödemarken utanför Örnsköldsvik.
De utgör två åttondelar av en sexbarnsfamilj och inledde tidigt sina försök att erövra seriebranschen.
Den första dagspresserie de gjorde tillsammans, åtta och tio år gamla, skrotades efter bara tre avsnitt – men skam den som ger sig!
 
  

 

Torbjörn, född 1987, är seriens manusförfattare. Vid sidan av serieskapandet arbetar han som redaktör och kommunikatör för biståndsorganisationen Star of Hope samt som skribent, krönikör och novellförfattare för Tidningen 7 i Örnsköldsvik.
På många sätt är han en äldre variant av Teo; en tankspridd, rödhårig bokmal med överaktiv fantasi, många bra idéer, ännu fler dåliga och en stark kärlek till allt som håller till bortom verklighetens gräns.

Framtidsplanerna inkluderar att bli författare och att rädda världen, men han kan inte bestämma sig för i vilken ordning.

 

 

Kristian, född 1989, är tecknare till seriens 200 första avsnitt. Han har alltid fått höra hur duktig han är på att teckna vilket lett till storhetsvansinne och en orubblig tro på att det går att leva på det.
Började som illustratör vid 15 års ålder, högskoleutbildade sig senare i serie- och bildberättande och arbetar för närvarande som frilansande illustratör och serieskapare.

Vid sidan av arbetet filosoferar han om att verkligheten antagligen är overkligare än den verkar och jobbar för att rädda världen före sin brorsa.

När Kristian tvingades trappa ner på sitt tecknande till följd  av en handskada ryckte två andra begåvningar in: Martin Palm och Jimmy Wallin. I dag skissas serien av Martin och tecknas av Jimmy. Torbjörn fortsätter oförtrutet sitt manusförfattande i denna nya konstellation.


 

- Karlsviken 133, 890 54 Trehörningsjö - E-post: sjundesinnet@gmail.com - Hemsida: www.sjundesinnet.com -
- Webbdesign: www.peterohlsson.com -